Vereniging

H.S.V. "Ons Genoegen", is opgericht 1 oktober 1949, en via de federatie "Sportvisserij MidWest Nederland" aangesloten bij "Sportvisserij Nederland".

 

Het is een bruisende en vooral zeer actieve hengelsportvereniging met 1600 leden die jaarlijks met een groot scala aan activiteiten voor jong én oud de meeste aspecten van de hengelsport afdekt. Zo worden er voor de Senioren een Witviscompetitie, een Karpercompetitie een Roofviscompetitie, Bekerwedstrijden een Regiowedstrijd en diverse Koppelwedstrijden georganiseerd.

 

Maar ook onze Jeugd houden we goed bezig met o.a. een Jeugdcursus, een Jeugdcompetitie, Bekerwedstrijden, Zomeravondwedstrijden, Koppelwedstrijden samen met de senioren, een Filmavond en een dagje Forellen Bij al deze activiteiten staan de goede sfeer, gezelligheid en onderlinge prettige verhoudingen hoog in het vaandel.

 

Hengelsportvereniging Ons Genoegen is ook een vereniging die maatschappelijk betrokken is. Zo organiseert zij mede voor de hoogste klassen van de Woudenbergse en Scherpenzeelse basisscholen vislessen welke gegeven worden door een echte Vismeester van Sportvisserij MidWest Nederland.

 

Ook heeft deze vereniging het voor elkaar weten te krijgen dat er in een kort tijdsbestek een speciale rolstoeltoegankelijke vissteiger is aangelegd aan het Valleikanaal ter hoogte van de Pothbrug en de Watertoren.

 

Ook houden wij in samenwerking met de gemeente Woudenberg de vijvers schoon en bevisbaar door het maaien van overtollige waterplanten.

 

Jaarlijks verzorgen wij de VISpassen voor onze leden. Indien zij de contributie voor 1 december betalen ontvangen zij voor 1 januari van het nieuwe seizoen de VISpas thuis.