Nieuws Archief

 

 

12-12-2015

VERRASSEND SLOT ROOFVISCOMPETITIE

Hoewel hij pas één van de voorgaande 5 wedstrijden had mee gevist stond Erwin Overeem met een gevangen lengte van 162 cm nog fier aan kop.
Maar bij de laatste wedstrijd op zaterdag 12 december hebben maar liefst vier andere snoekvissers Erwin hun hielen laten zien.
lees meer >>

 

 

28-10-2015

APART EINDE KARPERCOMPETITIE 2015

Verplichtingen elders, een aantal zieken en de invloed van de herfstvakantie waren er de oorzaak van dat er, ondanks het hoge aantal inschrijvingen vooraf, slechts negen koppels kwamen opdraven om de laatste wedstrijd van dit seizoen te vissen.
lees meer >>

 

 

24-09-2015

OVERDRACHT FONTEIN IN DE WESTERWOUDVIJVER

Ruim 30 belangstellenden, waaronder ook de leverancier Water Wel, waren donderdag 24 september aanwezig bij de feestelijke overdracht van de fontein in de Westerwoudvijver door onze vereniging aan de gemeente Woudenberg.
Deze overdracht had al eerder zullen gebeuren, maar door de hoge waterstand werd het plaatsen hiervan bemoeilijkt.
lees meer >>

 

 

23-09-2015

MATTHIJS LEGEMAAT WINNAAR VAN DE KROMME HOEK BEKER

De tweede jeugdwedstrijd om de "Kromme Hoek" beker, beschikbaar gesteld door eet en drinkhuys De Kromme Hoek uit Scherpenzeel, zou eigenlijk op 16 september worden gevist.
Door het slechte weer echter met ook nog eens kans op onweer heeft de organisatie deze wedstrijd afgelast en verplaatst naar woensdag 23 september.
lees meer >>

 

 

12-09-2015

WOUDENBERGSE JEUGD OP FORELLENJACHT

Zaterdagmorgen 12 september was het dan zo ver. Vroeg uit de veren en op naar de parkeerplaats aan de Kennedylaan want om 07.00 uur ging de bus vertrekken naar vertrekken naar de forellenvijvers van De Kamphoeve in Ommeren.
Want de jeugd van HSV Ons Genoegen ging zo als al vele jaren op forellenjacht.
lees meer >>

 

 

18-09-2015

Overdracht fontein aan de gemeente Woudenberg

De overdracht van de fontein in de Westerwoudvijver aan de gemeente Woudenberg is op donderdagmiddag 24 september om 16.00 uur nabij de schakelkast aan de vijver.
Na een korte uitleg wordt door de wethouder Pieter de Kruif en de voorzitter Hans Voorhout gezamenlijk de fontein in werking gesteld d.m.v. de bekende rode knop.
Iedereen is van harte welkom.

 

 

08-09-2015

MATTHIJS LEGEMAAT JEUGDKAMPIOEN 2015

Met nog één wedstrijd te gaan was de kampioen 2015 eigenlijk al bekend. Maar met het vangen van vis weet je het maar nooit, dus donderdag 3 september moest de definitieve beslissing vallen.
Ook in deze laatste competitiewedstrijd wist de scherp vissende Matthijs Legemaat al zijn concurrenten ver achter zich te laten.
lees meer >>

 

 

05-09-2015

LARS VAN ZADELHOFF WINT DE PROVINCIEKLUSSERCUP

Zo als al vele jaren het geval is wordt er na de jeugdcompetitie ook nog gevist om de Provincieklussercup, aangeboden door Tineke en de Provincieklusser Erik van Asselt. Deze wedstrijd is altijd erg in trek bij onze jeugd omdat er mooie prijzen te winnen zijn en de verzorging van vissertjes en begeleiding uitstekend is.
Toch was dit jaar, waarschijnlijk door het wat minder mooie weer, de opkomst iets minder dan voorgaande jaren.
lees meer >>

 

 

31-08-2015

GROTE OPKNAPBEURT VAN DE WIPPERVELDVIJVER

In de Wipperveldvijver, één van de mooiste vijvers in Woudenberg, kon al een aantal jaren niet of nauwelijks meer gevist worden doordat deze vijver praktisch helemaal dicht lag met waterlelies en vooral ook met gele plomp.
Maar ook de tot soms wel zes meter overhangende takken vanaf het eiland maakten het vissen hier vrijwel onmogelijk.
lees meer >>

 

 

29-08-2015

ZORAN DZIDZEV EN JOOST TIMMER KAMPIOEN BOOTJESVISSEN 2015

Zaterdag 29 augustus moest er op de Breukeleveense plassen bij de Eerste Aanleg uitgemaakt worden wie er dit jaar kampioen bootjesvissen zou worden.
Hoewel Zoran en Joost door hun vangst van bijna dertig kilo in de eerste wedstrijd al een enorme voorsprong op de rest hadden genomen maakten zij dus een goede kans om dit jaar deze onderlinge competitie te winnen.
lees meer >>

 

 

28-08-2015

JEUGD FORELVISSEN IN OMMEREN

Zaterdag 12 september is het weer forellen in Ommeren.
De bus naar Ommeren vertrekt om 07.00 uur vanaf het parkeerterrein op de Kennedylaan.
Geef je snel op bij Erik van Asselt via info@deprovincieklusser.nl of via 06-12887431.
Doe dit zo snel mogelijk, want vol = vol.
meer info / aanmeldingsformulier

 

 

28-08-2015

WOUDENBERGSE JEUGD NAAR FEDERATIEVE JEUGDVISDAG IN NIJKERK

Voor zaterdag 22 augustus had de federatie Mid/West Nederland speciaal voor jeugdleden van de groep Randmeren een jeugdvisdag georganiseerd rond de plas Watergoor en de Arkervaart in Nijkerk.
Daarom vertrokken die ochtend veertien enthousiaste jeugdleden, waaronder één stoere jongedame, met vier begeleiders naar Nijkerk om daar wat extra kennis op te doen over die mooie hengelsport.
lees meer >>

 

 

28-08-2015

Afmelden Gezamelijke Lijst van Nederlandse Viswateren

Wij vragen aandacht voor iets waar heel veel sportvissers en verenigingen de afgelopen jaren op gewacht hebben, de Visplannerapp (beschikbaar voor iphone en android).
Met deze app op uw smartphone hoeft de sportvisser niet meer het "dikke, zware boekje" mee te nemen naar de waterkant.
Dat is mogelijk door u - als sportvisser - af te melden voor "het boekje".
Klik hier www.viswaterlijst.nl om u vandaag nog af te melden.
Hoe minder boekjes gedrukt worden hoe beter voor het milieu en de georganiseerde sportvisserij.

 

 

06-06-2015

WOUDENBERGSE BOOTJESVISSERS WINNEN IW4 TROFEE

Zaterdag 6 juni trokken in alle vroegte de bootjesvissers van Ons Genoegen en die van IW4 bedrijven uit Veenendaal naar de Breukeleveense plassen om daar tegen elkaar te strijden om de door IW4 bedrijven beschikbaar gestelde IW4 trofee.
Voorafgaande aan de wedstrijd begon, onder het genot van een kop koffie, bij de Eerste Aanleg de sportieve mondelinge strijd al. Want men zou elkaar wel eens even een poepie laten ruiken.
lees meer >>

 

 

30-05-2015

GESLAAGDE NATIONALE HENGELSPORTDAG 2015

De laatste zaterdag in mei is al vele jaren de Nationale Hengelsportdag, een dag waarop de Nederlandse hengelsportvereniging een speciale activiteit voor hun leden organiseren.
Bij HSV Ons Genoegen wordt er traditiegetrouw een visochtend gehouden voor de 55 plussers.
lees meer >>

 

 

28-05-2015

OOK JONGE DAMES KUNNEN GOED VISSEN

Voor de derde competitiewedstrijd op donderdagavond 28 mei in de Zeelandvijver hadden zich maar liefst 25 jeugdvissertjes bij de wedstrijdleiding gemeld.
Een geweldige opkomst dus.
lees meer >>

 

 

21-05-2015

GROTE OPKOMST BIJ 2E WEDSTRIJD VAN DE JEUGDCOMPETITIE

Donderdagavond 21 mei viste onze jeugd hun tweede competitiewedstrijd aan de Steenvijver.
Het weer en vooral ook de opkomst waren geweldig. Voor aanvang meldden zich maar liefst 24 aanstormende jeugdvissertjes bij de wedstrijdleiding.
lees meer >>

 

 

20-05-2015

VEEL VISPLEZIER VOOR SCHERPENZEELSE JEUGD

Woensdagavond 20 mei was het dan zo ver. De jeugdvissers van HSV Ons Genoegen gingen weer de jaarlijkse strijd aan om één van de prachtige bekers te winnen die "De Kromme Hoek" ook dit jaar weer beschikbaar had gesteld.
lees meer >>

 

 

23-04-2015

EEN DRUK SEIZOEN VOOR ONZE JEUGDVISSERS EN JEUGDCOMMISSIE

Toen het een paar maanden geleden nog kil was en nat buiten, was onze jeugdcommissie al druk met het opzetten van een vol en gevarieerd jeugdprogramma.
In maart hebben ze al een twee avonden duren jeugdcursus voor gevorderden gegeven. Een derde avond waar het op de cursus geleerde in de praktijk kan worden gebracht volgt later in dit seizoen.
Ook heeft onze vismeester Evert Dijkhof op donderdag 23 april al de eerste vislessen van dit jaar gegeven aan twee klassen van De Wartburgschool.
lees meer >>

 

 

04-04-2015

NIEUWE KARPERS IN DE WESTERWOUDVIJVER

Zaterdagmorgen 4 april om 10.00 uur waren er al veel belangstellenden bij de vijver om het uitzetten van de spiegel- en schubkarpers bij te wonen.
Inmiddels was er door het visserijbedrijf gebeld dat het wel 13.00 uur zou worden voor dat men in Woudenberg zou zijn, want door een opgebroken brug kon de chauffeur zijn terrein niet af.
lees meer >>

 

 

03-04-2015

UITZETTEN VAN KARPERS IN DE WESTERWOUDVIJVER ZATERDAG 04-04-2015

Doordat het in de Westerwoudvijver steeds moeilijker werd om witvis te vangen heeft het bestuur op de jaarvergadering in februari medegedeeld dat zij voor deze vijver nieuwe vis zou bestellen.
Na overleg met gemeente Woudenberg en het waterschap Vallei & Veluwe is er toestemming gegeven voor het uitzetten van 160 spiegel- en schubkarpers met een afmeting van 35 tot 40 cm.
lees meer >>

 

 

27-02-2015

Twee koppelwedstrijden senioren met jeugd d.d. 23-07-2015 en 13-08-2015

Voor de jeugd zijn er dit jaar nog twee extra wedstrijden gepland. Het gaat om twee koppelwedstrijden senioren met jeugd, beide in de westerwoudvijver.
De eerste keer is op donderdag 23-07-2015 en de tweede is op donderdag 13-08-2015.
zie jeugd programma >> zie senioren programma >>

 

 

20-02-2015

HULDIGINGEN TIJDENS DE JAARVERGADERING

De jaarvergadering van 20 februari 2015 was een vergadering met meerdere feestelijke tintjes.
Nadat de vergadering nog maar net was begonnen verzocht de voorzitter aan Erik van Asselt om naar voren te komen.
lees meer >>

 

 

09-02-2015

JEUGD VISCURSUS VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN IN 2015


Voor dit jaar heeft de jeugdcommissie twee verschillende jeugdcursussen opgezet, namelijk één voor beginnende jeugdvissers en één voor de gevorderden.
De cursus voor de beginners is voor alle jongens en meisjes t/m 13 jaar die best wel zouden willen vissen, maar niet precies weten hoe je dat eigenlijk moet doen.
lees meer >>

Heb je interesse? Geef je dan snel op via een mailtje naar Willem Quint, eventueel is Willem ook te bereiken op 06-31556096.

 

 

31-01-2015

Uitnodiging Algemene ledenvergadering 2015

Het bestuur nodigt haar leden uit voor het bijwonen van de ledenvergadering op
vrijdag 20 februari 2015 in de Korfbalkantine te Woudenberg.
Deze vergadering is alleen toegankelijk voor leden en begint om 20.00 uur.
klik hier voor de Agenda

 

 

30-11-2014

MOOIE SLOTDAG ROOFVISCOMPETITIE 2014

Zaterdag 29 november werd de zesde en laatste wedstrijd van de roofviscompetitie gevist en zou er bepaald worden wie zich roofviskampioen 2014 mocht gaan noemen.
lees meer >>

 

 

17-11-2014

Mededeling voor de deelnemers van de Roofvis competitie

De prijsuitreiking van de roofvis competitie 2014 en het inschrijven voor de competitie in 2015, op d.d. 02 december 2014, komt te vervallen!
Dit alles is verplaatst naar d.d. 29 november 2014, na de laatste competitie wedstrijd van 2014. zie ook het programma >>

 

 

15-10-2014

SPANNEND EINDE VAN DE KARPERCOMPETITIE

Dat men de dag niet moet prijzen voor dat het avond is, oftewel niet te vroeg moet juichen bleek maar weer eens tijdens de laatste wedstrijd van de karpercompetitie die het afgelopen weekend werd gevist.
lees meer >>

 

 

20-09-2014

WOUDENBERGSE JEUGD OP DE FORELLENTOER

Lang had de jeugd van HSV Ons Genoegen er naar uitgekeken, maar eindelijk was het dan zaterdag 20 september 's morgens 07.00 uur.
lees meer >>

 

 

13-09-2014

JEUGD VIST OM DE PROVINCIEKLUSSERCUP

Zaterdag 13 september viste onze jeugd hun laatste wedstrijd van dit seizoen, en wel die om de Provincieklussercup die de Provincieklusser Erik van Asselt al vele jaren organiseert.
lees meer >>

 

 

10-09-2014

MATTHIJS LEGEMAAT WINT DE KROMME HOEK WEDSTRIJD

Evenals vorig jaar viste onze jeugd vorige week in Scherpenzeel de "Kromme Hoek" wedstrijd waarvoor Cafe Restaurant De Kromme Hoek weer een aantal schitterende bekers beschikbaar had gesteld.
lees meer >>

 

 

06-09-2014

FORELVISSEN JEUGD 20 September 2014

Op 20 September organiseert de jeugdcommissie, het jaarlijkse forelvissen bij de kamphoeve.
We vertrekken om 7:00 met een bus vanaf de parkeerplaats bij de voetbal velden om vervolgens richting kamphoeve te rijden.
lees meer >>

 

 

10-08-2014

BOOTJESVISSEN

Op zaterdag 30 augustus gaan wij met de vereniging weer vanuit bootjes vissen.
Het is een koppelwedstrijd met 2 vissers in één roeibootje inschrijfgeld € 2,50 p.p.
lees meer >>

 

 

28-06-2014

Karperprijs Boiliespecialist Willem Quint

Vorige week zaterdag hebben de kampioenen van de karpercompetitie 2013 bij de HSV Ons Genoegen, Tjerk van Gellecom en Wesley Thesingh hun prijs geïnd. Zij gingen mee op een geheel verzorgde nacht karpervissen in de Biesbosch op de boot Kingfisher van Boiliespecialist.nl.
lees meer >>

 

 

28-06-2014

VEEL DIKKE BRASEM IN BREUKELEN

Na dat, in tegenstelling tot vorig seizoen, de bootjesvissers van HSV Ons Genoegen in mei de IW4 bokaal al hadden binnengesleept werd zaterdag 28 juni de eerste van twee bootjeswedstrijden op de Breukeleveense plassen gevist.
lees meer >>

 

 

17-06-2014

JEUGDCOMPETITIE IN BESLISSENDE FASE

Op dinsdag 17 juni werd de vijfde wedstrijd van de uit zes wedstrijden bestaande jeugdcompetitie gevist. In deze wedstrijd werd duidelijk dat de ook dit jaar gehouden jeugdcursus haar vruchten begint af te werpen want er werd vis gevangen, heel veel vis.
lees meer >>

 

 

14-06-2014

HAANTJESDAG 2014

Al weken was hij er druk mee. Verzamelen, daar waar nodig repareren, en schoonmaken van heel veel goede gebruikte hengelsportartikelen.
Want Haantjesdag 2014 stond weer voor de deur.
lees meer >>

 

 

10-06-2014

JEUGDCOMPETITIE

Gezien de weersomstandigheden was het nog maar de vraag of de vierde wedstrijd van de jeugdcompetitie door zou kunnen gaan.
Gelukkig dachten onze jeugdvissers hier anders over want ze waren allemaal op tijd aan de Westerwoudvijver om te proberen ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.
lees meer >>

 

 

09-06-2014

ZONNIGE NATIONALE HENGELSPORTDAG 31-05-2014

Op de Nationale Hengelsportdag wordt binnen onze vereniging een al jaren lang bestaande traditie in ere gehouden.
Een vis-ochtend voor de jongeren van toen, oftewel de 55 plussers.
Dit jaar was als locatie de Steenvijver gekozen omdat de deelnemers elkaar allemaal konden zien zitten en omdat er in deze vijver vooral leuk vis gevangen kan worden.
lees meer >>

 

 

06-06-2014

Zomeravondwedstrijd VOP Rosendaal tegen OG komt te vervallen

De zomeravondwedstrijd "Ons Genoegen" tegen IW4 / VOP Rosendaal op dinsdag 24 juni 2014 gaat wegens omstandigheden niet door.

 

 

30-05-2014

JEUGD KRIJGT VISDIPLOMA

Ook dit jaar hebben weer een aantal van onze jeugdleden deelgenomen aan de door de jeugdcommissie georganiseerde jeugdcursus.
Allereerst waren er twee theorieavonden waar de jongelui leerden om een echt tuigje te maken en dit zelf uit te loden.
lees meer >>

 

 

22-05-2014

BART VAN DE GRIFT 'GERIDDERD'

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de federatie MidWest Nederland die ook deze keer door het dagelijks bestuur van onze vereniging werd bezocht werd op een zeker moment Bart van de Grift naar voren geroepen.
lees meer >>

 

 

14-05-2014

VISWEDSTRIJD SCHERPENZEELSE JEUGD

Op woensdag 14 mei was het dan zo ver. Een echte viswedstrijd voor de jeugd in Scherpenzeel.
Waarschijnlijk waren een aantal vissertjes in deze wedstrijd vergeten, want de opkomst mocht wel wat hoger zijn.
lees meer >>

 

 

23-04-2014

VISLES OP BASISSCHOOL DE REHOBOTH KOMT IN HET TV PROGRAMMA VISTV op RTL 7.

HSV Ons Genoegen bezoekt elk jaar diverse basisscholen in Woudenberg en verzorgt er voor groep 7/8 een visles en een visexcursie. Op 23 april jl. was het de beurt aan groep 8 van basisschool de Rehoboth.
lees meer >>

 

 

17-04-2014

GESLAAGDE WORKSHOP ONDERLIJNEN MAKEN VOOR KARPERVISSEN

Zo als al eerder was aangekondigd heeft HSV Ons Genoegen in samenwerking met Boiliespecialist.nl
op 17 april een workshop gehouden over het maken van onderlijnen voor het karpervissen.
lees meer >>

 

 

6-04-2014

KARPERVISSERS OPGELET - Workshop onderlijnen knopen

De meeste karpervissers kunnen wel een onderlijn knopen, maar het blijft natuurlijk een vraag of dit ook de meest goede manier is. Misschien wel maar misschien ook niet.
lees meer >>

 

 

6-04-2014

STERFTE ONDER KARPERS

In diverse plassen en vijvers in de omringende gemeentes van Woudenberg heerst waarschijnlijk de ernstige karperziekte Carp Edema die veel sterfte onder de oudere karper veroorzaakt.
lees meer >>

 

 

26-03-2014

MAAIPLOEG IS NU OOK SNOEIPLOEG

Om onze vijvers zo goed mogelijk bevisbaar te houden verzet onze maaiploeg al jaren lang veel werk door de overtollige begroeiing in de vijvers regelmatig weg te maaien.
lees meer >>

 

 

26-03-2014

Programmaoverzicht 2014

Het programmaoverzicht voor 2014 staat online.
lees meer >>

 

 

16-03-2014

VISCURSUS VOOR DE JEUGD

Om de jeugd op een verantwoorde manier te leren vissen geeft de jeugdcommissie van HSV Ons Genoegen dit jaar weer een geheel nieuwe viscursus.
lees meer >>

 

 

28-02-2014

Rapport visserijkundig onderzoek Gemeentewateren Woudenberg

Het rapport van het visserijkundig onderzoek in de gemeentelijke wateren van Woudenberg dat is opgesteld door Sportvisserij Nederland is gereed.
lees meer >>

 

 

28-02-2014

Rapport visserijkundig onderzoek Gemeentewateren Scherpenzeel

Het rapport van het visserijkundig onderzoek in de gemeentelijke wateren van Scherpenzeel dat is opgesteld door Sportvisserij Nederland is gereed.
lees meer >>

 

 

21-02-2014

FEESTELIJKE JAARVERGADERING 2014

Een jaarvergadering. Bij veel verenigingen laten de leden het massaal afweten omdat het toch maar saai zou zijn.
Bij HSV Ons Genoegen gaat dat echter anders, zeer zeker op de jaarvergadering in 2014 omdat dit een wel heel feestelijke vergadering zou worden.
lees meer >>

 

 

16-02-2014

Wist U Dat


WIST U DAT....

lees meer >>

 

 

08-01-2014

JEUGDNIEUWS

Het belangrijkste nieuws voor onze jeugd dit jaar is dat de samenstelling van de jeugdcommissie is gewijzigd.
Door zijn drukke werkzaamheden is Erik van Asselt helaas genoodzaakt om met zijn werk voor onze jeugd te stoppen. Wel zal hij proberen om het komend seizoen zo veel mogelijk bij de jeugdwedstrijden aanwezig te zijn, maar dan niet meer als "regelneef".
lees meer >>

 

 

16-12-2013

VISSERIJKUNDIG ONDERZOEK IN WOUDENBERG

Het visserijkundig onderzoek stond in Woudenberg gepland voor donderdag 12- en maandag 23 december.
Doordat het onderzoek in Scherpenzeel sneller verliep dan verwacht zijn op 11 december door middel van elektrovissen de Steenvijver en de Wipperveldvijver afgevist.
lees meer >>

 

 

16-12-2013

VISSERIJKUNDIG ONDERZOEK IN SCHERPENZEEL

Zo als al eerder is aangekondigd heeft er op 10 en 11 december op verzoek van onze vereniging een visserijkundig onderzoek plaatsgevonden in een aantal Scherpenzeelse vijvers.
Dit onderzoek is nodig om voor deze wateren een goed en degelijk onderbouwd visplan op te stellen.
lees meer >>

 

 

10-12-2013

Welke vissen zwemmen er in de Westerwoudvijver?

In het kader van een visserijkundig onderzoek wordt de Westerwoudvijver afgevist door een beroepsvisser die met een groot net en d.m.v. elektrovissen vissen gaat vangen om vast te stellen welke vissoorten en welke hoeveelheid per soort er in de vijver voorkomen.
lees meer >>

 

 

25-11-2013

MARK VAN DEN HOEK OOK IN 2013 ROOFVISKAMPIOEN

Zaterdag 23 november werd de laatste roofviswedstrijd van dit seizoen gevist op het traject tussen de stuw bij Asschat en de A 28.
Omdat de einduitslag nog lang niet vaststond moest deze dag dus de beslissing vallen.
lees meer >>

 

 

01-11-2013

VISSERIJKUNDIG ONDERZOEK IN DE WOUDENBERGSE EN SCHERPENZEELSE VIJVERS

Voor de visplannen voor zowel de Woudenbergse als ook de Scherpenzeelse vijvers is het van belang om te weten welke vissoorten zich in onze vijvers bevinden en in welke hoeveelheden.
Om deze reden heeft het bestuur een verzoek aan Sportvisserij Nederland gedaan om enkele vijvers af te vissen.
lees meer >>

 

 

26-10-2013

METERSNOEK BEZORGT VISSER PIJN

Na een prachtige zomer was het zaterdag 26 oktober dan weer zo ver.
Onze roofvissers begonnen die dag aan de eerste van de nog drie te vissen competitiewedstrijden.
Onder zonnige omstandigheden begon een door de herfstvakantie behoorlijk uitgedund gezelschap van zeven man deze morgen op het traject tussen Overberg en de Pothbrug.
lees meer >>

 

 

20-10-2013

TJERK EN WESLEY WINNAARS KARPERCOMPETITIE 2013

Dat ook het vissen op karper onvoorspelbaar is bleek wel in de competitie van dit jaar.
Na twee van de vier wedstrijden lag alles nog helemaal open en hadden alle deelnemende koppels nog volop kansen om de competitie op hun naam te schrijven.
lees meer >>

 

 

28-09-2013

JOHAN DIJKHORST WINT DE HARDEMANBEKER

Zaterdag 28 september werd het seizoen voor de witvissers afgesloten met de wedstrijd om de Hardeman beker, al jaren beschikbaar gesteld door Tweewielercentrum Hardeman.
lees meer >>

 

 

23-09-2013

ROB AMERONGEN WITVISKAMPIOEN 2013

Voor aanvang van de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 21 september wist Rob Amerongen eigenlijk al dat als hij deze wedstrijd bij de eerste vier zou eindigen hij deze competitie op zijn naam zou schrijven.
lees meer >>

 

 

18-09-2013

JOHAN BAKKERNES NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ DE JEUGD

In september werd in de Lage Vaart bij Almere om het Nederlandse Jeugdkampioenschap gevist.
Onder de jonge deelnemers was ook ons jeugdlid Johan Bakkernes.
lees meer >>

 

 

14-09-2013

WOUDENBERG AAN DE FOREL

Ze hadden er lang naar uitgekeken, maar zaterdag 14 september was het dan eindelijk zo ver. De jeugdleden van HSV Ons Genoegen vertrokken die dag 's morgens al om 07.00 uur in een touringcar voor hun jaarlijks door de vereniging aangeboden uitje. Forelvissen bij De Kamphoeve in Ommeren.
lees meer >>

 

 

07-09-2013

VEEL VIS BIJ DE PROVINCIEKLUSSER WEDSTRIJD

Zaterdag 7 september viste de Woudenbergse jeugd al weer voor de vijde keer de wedstrijd om de Provincieklussercup.
Voor de Provincieklusser Erik van Asselt en zijn vrouw Tineke die deze wedstrijd aanbieden en organiseren, was hiermee het eerste lustrum een feit.
lees meer >>

 

 

24-08-2013

Willem van Prooijen en Arie Vervoorn winnaars bootjesvissen 2013

Ook het bootjesvissen in 2013 kan weer als geslaagd in de geschiedenis van onze vereniging worden bijgeschreven.
Gestart op 1 juni met de eerste, van hopelijk een nog vele jaren durende, speciale jaarlijkse wedstrijd om de IW4 wisseltrofee gevolgd door de twee wedstrijden voor die gelden voor de bootjescompetitie.
lees meer >>

 

 

20-07-2013

FEEDERWEDSTRIJD OM DE PROVINCIEKLUSSER BEKER

Omdat de wedstrijd om de van Aaltenbeker is komen te vervallen werd hiervoor in de plaats gekozen voor een wedstrijd met de feederhengel, een werphengel waarbij naast het aas ook nog een voerkorfje is bevestigd.
lees meer >>

 

 

17-07-2013

JEUGDWEDSTRIJD OM DE JACCO DE WIJS BEKER

Hij viste jarenlang met de jeugd mee en nog maar twee jaar bij de senioren en zou binnen de vereniging opgeleid worden om deel uit te gaan maken van de jeugdcommissie toen Jacco de Wijs na een ernstige ziekte vorig jaar op 16-jarige leeftijd overleed.
lees meer >>

 

 

02-07-2013

van Aaltenbekerwedstrijd komt te vervallen

De van Aaltenbekerwedstrijd komt te vervallen hiervoor in de plaats komt de Provincieklusserbeker feederwedstijd in de westerwoudvijver.
Dit is een proef om te kijken of er met de feeder aan de overkant wel vissen zijn te vangen, het aantal deelnemers is beperkt tot 20 vissers.

 

 

29-06-2013

REGIOWEDSTRIJD MET EEN FEESTELIJK TINTJE

Zaterdag 29 juni werd in het Amsterdam-Rijnkanaal door de verenigingen uit Amerongen, Austerlitz, Doorn, Ede en Woudenberg de Regiowedstrijd gevist.
lees meer >>

 

 

28-06-2013

Visles op De Rehobothschool

Honderden hengelsportverenigingen doen jaarlijks mee met het Vissenschoolproject. Vismeesters van Sportvisserij Nederland bezoeken de basisscholen in hun omgeving en verzorgen er - meestal voor de groepen 7 of 8 - een visles en een visexcursie. Zo maken veel kinderen op de basisscholen kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid te worden. Ook HSV Ons Genoegen doet enthousiast mee aan dit project.
lees meer >>

 

 

03-06-2013

BOOTJESVISSEN OM DE IW4 WISSELTROFEE

En eindelijk was het dan zaterdag 1 juni. De eerste van hopelijk een lange reeks wedstrijden bootjesvissen om de IW4 wisseltrofee, een schitterende trofee beschikbaar gesteld door IW4 uit Veenendaal.
lees meer >>

 

 

25-05-2013

KIDS GENIETEN OP NATIONALE HENGELSPORTDAG

Traditiegetrouw organiseert HSV Ons Genoegen op de Nationale Hengelsportdag, de laatste zaterdag in mei, de door Sport- en Dierenshop Woudenberg gesponsorde speciale wedstrijd voor de vissende jeugd uit Woudenberg.
lees meer >>

 

 

25-05-2013

LEUKE OCHTEND VOOR VISSENDE JEUGD

Zo als al eerder aangekondigd konden alle jongens en meisjes t/m 13 jaar uit Scherpenzeel op de Nationale Hengelsportdag gratis meevissen met een door HSV Ons Genoegen georganiseerde wedstrijd.
lees meer >>

 

 

21-05-2013

NATIONALE HENGELSPORTDAG WOUDENBERG

Vele jaren geleden is de laatste zaterdag in mei uitgeroepen tot Nationale Hengelsportdag. Een dag waarop veel verenigingen extra activiteiten voor hun leden organiseren. HSV Ons Genoegen is ook zo'n vereniging die dan wat extra's voor haar leden doet.
Zo is er traditiegetrouw op 25 mei van 09.30 uur tot 11.30 uur een vismorgen voor 55+ leden aan de Wipperveldvijver.
lees meer >>   |  poster >>

 

 

20-05-2013

NATIONALE HENGELSPORTDAG IN SCHERPENZEEL

Vele jaren geleden is voor de Nederlandse sportvissers de laatste zaterdag in mei uitgeroepen tot Nationale Hengelsportdag. Een dag waarop de hengelsportverenigingen speciale activiteiten voor hun leden organiseren.
HSV Ons Genoegen is ook zo'n vereniging die zich deze dag met name richt op de jeugd.
lees meer >>   |  poster >>

 

 

18-05-2013

SENIOREN OP FORELLENJACHT

Zaterdag voor Pinksteren was het weer zo ver. De senioren van HSV Ons Genoegen togen voor hun jaarlijkse uitje naar de forellenvijvers van De Kamphoeve in Ommeren.
lees meer >>

 

 

03-05-2013

Tessa's dierenspeciaalzaak is verhuisd

Ons verkooppunt visvergunningen Tessa's dierenspeciaalzaak is verhuisd naar de
Dorpsstraat 151 3925 KA in Scherpenzeel, tel 033-4950421.
De nieuwe zaak wordt vrijdag 3 mei geopend.

 

 

29-04-2013

JEUGD BEGINT WEER MET VISSEN

Nu de temperatuur eindelijk wat aangenamer begint te worden start voor de Woudenbergse jeugd ook de viscompetitie weer.
lees meer >>

 

 

19-04-2013

GOEDE ALGEMENE LEDENVERGADERING 2013

De onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering is ook dit jaar weer goed verlopen.
De penningmeester Bart van de Grift was wegens ziekte afwezig, en met bijna 50 aanwezigen leden is dat een goede opkomst.
lees meer >>

 

 

02-12-2012

MARK VAN DEN HOEK WINT ROOFVISCOMPETITIE 2012

De competitie voor onze roofvissers, die ook dit jaar uit zes wedstrijden bestond, zit er weer op.
Een strijd die dit jaar anders, maar wel hartstikke leuk is verlopen.
lees meer >>

 

 

27-11-2012

VISSEN IN SCHERPENZEEL

Scherpenzeel- maandag 19 november 2012, De gemeente Scherpenzeel heeft met ingang van
1 januari 2013 de visrechten van alle wateren in Scherpenzeel verhuurd aan hengelsportvereniging Ons Genoegen Woudenberg.
lees meer >>

 

 

23-11-2012

Aansluiting sportvisserij bij NOC*NSF

De leden sportbonden van het NOC*NSF hebben op 20 november unaniem besloten dat Sportvisserij Nederland vanaf 2013 volwaardig lid is van het NOC*NSF.
Naast de samenwerking met partners in de recreatie- en natuursector, maakt de sportvisserij met deze aansluiting ook deel uit van de sportwereld.
lees meer >>

 

 

19-11-2012

DE PROVINCIEKLUSSERCUP

Behalve de competitie, twee koppelwedstrijden met senioren, een dagje naar een forellenkwekerij én een dagje forellen in Ommeren was er ook dit jaar weer een echte bekerwedstrijd en wel die om de PROVINCIEKLUSSERCUP, beschikbaar gesteld door de Provincieklusser Erik van Asselt en zijn vrouw Tineke.
lees meer >>

 

 

11-11-2012

VISRECHTEN SCHERPENZEEL

Het heeft even geduurd, maar HSV Ons Genoegen heeft m.i.v. 1 januari 2013 de visrechten in alle wateren in Scherpenzeel, met uitzondering van het water rondom Huize Scherpenzeel, verkregen.
lees meer >>

 

 

09-08-2012

Tros TV

In augustus kwam het verzoek van de Tros of wij onze medewerking wilden verlenen aan opnamen voor het TV programma RADAR.
lees meer >>

 

 

30-06-2012

H.S.V. Ons Genoegen Woudenberg wint Regiocup 2012

Al weer voor de 24e keer organiseerde H.S.V. "Ons Genoegen" de Regiowedstrijd waaraan 5 verenigingen uit de regio aan deelnemen.
lees meer >>

 

 

23-06-2012

VEEL VIS MET BOOTJESVISSEN

Zaterdag 23 juni was al weer de eerste van twee wedstrijden bootjesvissen op de Breukeleveense plassen. Een geweldige dag uit, vooral als het qua weer en vangst een beetje mee wil zitten.
lees meer >>

 

 

26-05-2012

GESLAAGDE NATIONALE HENGELSPORTDAG

Mede door het fraaie zomerweer kan de Nationale Hengelsportdag 2012 in Woudenberg als bijzonder geslaagd de boeken ingaan.
Zo als al jaren de gewoonte is kwamen 55+ leden op zaterdag morgen bijeen aan de Wipperveldvijver.
lees meer >>

 

 

23-05-2012

DE WARTBURGSCHOOL WINT DE SCHOLENCUP

Op woensdagmiddag 23 mei was het aan de zonovergoten Westerwoudvijver een drukte van belang, want de door HSV Ons Genoegen georganiseerde wedstrijd om de "Scholencup" stond op het programma. lees meer >>

 

 

22-04-2012

JEUGD GENIET VAN EEN DAGJE UIT

Eindelijk was het dan zo ver. Op zaterdag 14 april vertrok een touringcar vol met jeugdvissertjes van HSV Ons Genoegen naar 't Smallert in Emst om daar te gaan kijken hoe forellen gekweekt worden, maar ook om zelf kaarsen te maken en natuurlijk te gaan genieten van een grandioze speeltuin. lees meer >>

 

 

20-03-2012

Adriaan Heine Lid van Verdienste

In 1987 is Adriaan Heine nauw betrokken geweest bij de oprichting van onze jeugdafdeling en heeft hiermee de basis gelegd voor de jeugdwedstrijden en de viscursus. Daarin heeft hij 25 jaar lang als niet onverdienstelijk wedstrijdvisser zijn kennis over vangsttechnieken en omgaan met de natuur overgedragen aan de jeugd.
lees meer >>

 

 

20-03-2012

Jeugd krijgt visdiploma

Ook dit jaar heeft hengelsportvereniging Ons Genoegen weer een drie avonden durende viscursus voor haar jeugdleden georganiseerd.
lees meer >>

 

 

09-03-2012

Jan de Gouw overleden

Deze week is plotseling, op bijna 81-jarige leeftijd, ons "Lid van Verdienste" Jan de Gouw overleden.
Ondanks zijn leeftijd was Jan een opgewekt figuur die altijd klaar stond om een ander een handje te helpen.
lees meer >>

 

 

27-02-2012

HSV Ons Genoegen in het nieuws op de site van Sportvisserij MidWest Nederland.

De algemene ledenvergadering van de Woudenbergse HSV Ons Genoegen stond op feestelijke wijze stil bij het jubileum van voorzitter Hans Voorhout.
Jan van der Linden, secretaris van de vereniging, memoreerde dat het op vrijdag 17 februari 2012 precies 25 jaar geleden was dat Hans Voorhout de voorzittershamer aanvaardde.
Namens Sportvisserij MidWest Nederland was Frits Beutick afgevaardigde om Hans Voorhout de felicitaties te overhandigen.
lees meer hierover op de site van Sportvisserij MidWest Nederland >>

 

 

20-02-2012

Hans Voorhout in het zonnetje gezet.

De Algemene Ledenvergadering van 17 februari 2012 kreeg voor voorzitter Hans Voorhout totaal onverwacht een feestelijk tintje.
Na dat hij de vergadering had geopend en een aantal mededelingen had gedaan gaf hij het woord aan de secretaris die, zoals punt twee van de vergadering voorschreef, de notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering zou voorlezen.
lees meer >>

 

 

01-10-2011

Piet Kuppens wint Hardemanbeker

Nu de competitie voor de witvissers van HSV Ons Genoegen er op zit stond er nog één wedstrijd voor de senioren op het programma en wel die om de Hardemanbeker, al jaren beschikbaar gesteld door Tweewielercentrum Gerdo Hardeman. lees meer >>

 

 

10-09-2011

Woudenbergse jeugd aan de forel

Woudenberg. Veel Woudenbergse jeugd moest zaterdag 10 september heel vroeg hun bed uit, want ze kregen van HSV Ons Genoegen een dagje forelvissen aangeboden en al om 07.00 uur zou de bus naar Ommeren vertrekken. lees meer >>

 

 

03-09-2011

Provincieklusser Cup 2011

Een jaarlijks terugkerende feestmiddag voor de vissende jeugd in Woudenberg is de wedstrijd om Provincieklussercup, aangeboden en geheel verzorgd door de Provincieklusser Erik van Asselt en zijn vrouw Tineke. lees meer >>

 

 

27-08-2011

Bootjesvissen in 2011

Zowel bij de eerste wedstrijd bootjesvissen eind mei als ook bij de tweede wedstrijd eind augustus was de opkomst weer geweldig.
Tussen 06.15 uur en 06.45 uur arriveerden de vele deelnemers, al dan niet helemaal wakker, bij de altijd gezellige Eerste Aanleg in Breukelen.
lees meer >>

 

 

28-09-2010

Vissteiger voor mindervaliden

Op dinsdag 28 september heeft wethouder Judith Ravestein op feestelijke wijze de opening verricht van een prachtige rolstoel toegankelijke vissteiger aan het Valleikanaal bij de Pothbrug. Door financiering van deze steiger door Sportvisserij Nederland, het waterschap Vallei & Eem, de gemeente Woudenberg, Sportvisserij NoordWest Nederland én H.S.V. Ons Genoegen kon de steiger van 6 x 2 meter gerealiseerd worden. lees meer >>

 

 

20-09-2010

Wethouder Judith Ravestein opent vissteiger

Door een geweldige onderlinge samenwerking van alle betrokken partijen is de vissteiger voor minder validen in zeer korte tijd gerealiseerd.
In het Valleikanaal bij de watertoren in Woudenberg ligt deze steiger er prachtig bij.
Omdat met dit project een lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan, willen wij deze vissteiger met een feestelijk tintje officieel in gebruik nemen.
Het bestuur heeft wethouder mevrouw J. Ravestein bereid gevonden om op dinsdagmiddag 28 september rond 13.30 uur de opening te verrichten, waarna door sportvisser Danny Gieskens in zijn rolstoel de steiger officieel in gebruik zal worden genomen.
U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen waarbij wij u wel vriendelijk verzoeken om zo min mogelijk auto's op het dijkje bij de watertoren te parkeren.

 

 

18-09-2010

VISSTEIGER VALLEIKANAAL

Op dit moment wordt er een prachtige minder valide vissteiger gebouwd langs het Valleikanaal ter hoogte van de Pothbrug in Woudenberg.
Dat was een lang gekoesterde wens van onze hengelsportvereniging, en is mede mogelijk gemaakt door de regeling "Verbetering Sportvisserijmogelijkheden" van Sportvisserij Nederland.
Het Waterschap Vallei & Eem nam niet alleen de uitvoering voor haar rekening, maar droeg ook financieel bij aan het project.
Maar ook de gemeente Woudenberg en de hengelsport "Ons Genoegen" Woudenberg en Sportvisserij NoordWest Nederland hebben hun financiële steentje bijgedragen.
Een compliment voor alle deelnemende organisaties voor de geweldige onderlinge samenwerking, waardoor het project zosnel van start kon gaan.
Foto's

 

 

02-08-2010

Erik Zandee 1300 ste lid van HSV ONS GENOEGEN

De Woudenbergse hengelsportvereniging H.S.V. Ons Genoegen is een zeer actieve en bloeiende vereniging die het aantal leden al vele jaren lang gestaag ziet groeien. Ook deze zomer, nog midden in het seizoen, werd er weer een mijlpaal bereikt en kon de zevenjarige Erik Zandee als 1300 ste lid worden ingeschreven.
lees meer >>